Samen Nepal aan een gezondheidspost helpen: ’Het is een droom om ook een ambulance aan te schaffen’

Myrthe(l.), Iris en Konstantin.

Myrthe(l.), Iris en Konstantin.© foto kees de boer

Kees de Boer
Beverwijk

Iris Stroetenga en Myrthe Klapper, twee verpleegkundigen van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, hebben een actie opgezet om een gezondheidspost in Nepal te steunen.

De actie is voor de Stichting Zorg voor Nepal. Ze doen het omdat collega Konstantin Prekpalaj zich al jaren inspant om in Nepal, waar hij ooit een half jaar gewerkt heeft, veel over zijn stichting vertelde tijdens het werk.

,,Zo lang als wij hem kennen, zet hij zich samen met zijn vrouw in voor de Nepalese gezondheidspost in Dhadagaun”, zegt Myrthe. ,,En hij praat er ook veel over. Het werkte aanstekelijk en Iris en ik vonden het tijd om wat terug te doen. In de vorm van een sponsoractie. De hele maand januari wandelen wij zoveel mogelijk kilometers om geld op te halen voor Stichting Zorg voor Nepal.”

Iris: ,,Het doel is uiteindelijk het verbeteren van de moeder- en kindzorg daar. Die is verre van goed, omdat vrouwen ver moeten reizen om verloskundige hulp te krijgen in Nepal. Daarnaast ontbreekt er meer, er is in dat afgelegen gebied ook geen mogelijkheid om iemand te reanimeren of te stabiliseren. Daar moeten trainingen voor gegeven worden.’’

,,Het is verder ook nog een droom om ook een ambulance aan te kunnen schaffen”, haakt Konstantin in.

De twee dames hebben als aftrap op 1 januari een nieuwjaarsduik gemaakt. ,,En nu zijn we dus aan het wandelen”, zegt Myrthe. ,,Via een app houden we precies bij hoeveel kilometers we hebben gelopen.”

Hoe kun je deze actie ondersteunen?

,,Je kunt ons op meerdere manieren helpen”, zegt Velserbroekse Iris. ,,Door ons instagramaccount samenzorgenvoornepal te delen. Of nog mooier: door ons te sponsoren per gelopen kilometer of een eenmalige donatie te doen. Stuur ons op instagram @Myrthieeek of @irisstroetenga een berichtje met hoeveel en hoe je wilt sponsoren en onze dank is oneindig!”

Ook wat te vertellen?

Kees de Boer is nieuwsgierig naar uw verhaal. Dagelijks zwerft hij door Velsen maar u mag hem ook tippen: kees.de.boer@mediahuis.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.