Zwanenburg krijgt een geboortebos, 16 februari eerste bomen geplant

© Foto Recreatieschap Spaarnwoude

Van onze verslaggever
Zwanenburg

In Park Zwanenburg komt een geboortebos. Op 16 februari worden de eerste bomen geplant. Wie voor 2 februari een boom besteld, kan die dag meeplanten.

Het planten van een boom bij de geboorte van een (klein)kind is een eeuwenoude traditie. Het staat symbool voor de wens dat ieder kind kan opgroeien in een groene, gezonde wereld. De gemeenteraad van Haarlemmermeer wil zelf ook geboortebossen aanleggen, maar zo ver is de gemeente nog niet.

Het bos in Zwanenburg is een initiatief van Recreatieschap Spaarnwoude, Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag. Wie belangstelling heeft kan tot 2 februari een boom bestellen op geboortebos.nl en kan op 16 februari planten. Bij de boom hoort een geboorteboomcertificaat. De naam en geboortedatum van het kind komen op een digitale plaquette te staan. De eerste boom in het geboortebos wordt aangeboden aan de ouders van de nieuwste inwoner van 2022 van de gemeente Haarlemmermeer. Vanaf 2023 vindt er een jaarlijkse boomplantdag in Park Zwanenburg plaats.

Park Zwanenburg maakt onderdeel uit van Spaarnwoude Park en is 35 hectare groot.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.