Honderden mensen wandelen langs Leidsevaart in Haarlem in herinnering aan Sam Hooftman

© Mediahuis

Van onze verslaggever
Haarlem

Zo’n vijfhonderd mensen wandelen woensdagavond mee ter nagedachtenis aan Sam Hooftman. De 17-jarige jongen uit Overveen kwam vorige week door een noodlottig ongeluk om het leven. Zijn lichaam werd gevonden in de Leidsevaart.

„Jong en oud wandelen mee”, laat verslaggever Paul de Vlieger weten die namens Haarlems Dagblad meeloopt. „Veel van de wandelaars dragen kaarsjes. Ook bewoners van de Leidsevaart, waarlangs de route loopt, hebben kaarsjes voor hun huis aangestoken.” Langs de route zijn doeken opgehangen.

(Tekst gaat door onder de video)

De familie van Sam Hooftman, zijn ouders en twee broertjes, bekijken de wandeling vanuit huis op televisie, waar hij live wordt uitgezonden. Ze hebben laten weten het initiatief zeer te waarderen.

De Haarlemse burgemeester Jos Wienen en de Bloemendaalse burgemeester Elbert Roest lopen wel mee. Ook zijn er cameraploegen van Hart van Nederland en RTV Noord-Holland.

De wandeling werd georganiseerd door buurtbewoners. De wandeling begon om 18.30 uur vanaf station Heemstede-Aerdenhout. Van daaruit lopen de deelnemers naar de plek langs de Leidsevaart waar vrijdagmiddag het lichaam van Sam werd gevonden.

Lees ook: Geen ’stille tocht’ maar een ’wandeling voor Sam’

Lees ook: Tocht vol warmte en troost op een kille, mistige avond: Zo’n vijfhonderd verdrietige mensen lopen mee in ’wandeling voor Sam’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Mediahuis

© Mediahuis

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.