Prinses Delphine wil na documentaire niet meer praten over vader

ANP Producties | Bron: ANP
Brussel

De Belgische prinses Delphine is van plan na de documentaire over haar leven niet meer te praten over de relatie met haar vader, voormalig koning Albert van België. Regisseur Chris Michel heeft tegen NPO Radio 1 gezegd dat Delphine met de documentaire een periode afsluit.

"Zij heeft jarenlang moeten zwijgen en wil nu voor eens en voor altijd háár verhaal vertellen", aldus Michel. "Hoe zij het hele traject heeft ervaren, dat ze eerst werd verloochend en later erkend. Maar daarna wil zij er nooit meer over praten."

Het koninklijk paleis wilde niet meewerken aan de documentaire, vertelt de regisseur. "Maar ze vroegen wel of de woordvoerder van koning Filip van tevoren mocht komen kijken. Niet om inspraak te hebben, maar wel om te weten wat ze na de uitzending konden verwachten. Ik denk dat zij zich nu voorbereiden op de vragen van de pers die gaan komen."

TV-special

In de serie, vanaf 12 januari drie weken lang te zien op de Belgische zender Eén, vertelt de 53-jarige prinses over verschillende fases in haar roerige leven. Daarbij laat ze ook foto's zien uit haar eigen archief en uit familiealbums. In de tv-special komen ook haar partner, moeder en vrienden aan het woord, net als haar advocaten, journalist Mario Danneels, paleismedewerkers en vrienden uit de kunstwereld. De documentaire is momenteel niet aangekocht door een Nederlandse zender en wordt vooralsnog dus niet in Nederland uitgezonden.

Koning Albert (87) ontkende tot begin 2020 altijd de biologische vader van Delphine te zijn, maar DNA-onderzoek bewees dat die bewering onjuist was. Delphine kreeg de titel prinses van België en de nieuwe achternaam van Saksen-Coburg.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.