ACM waarschuwt voor agressieve en misleidende verkooppraktijk Kabel-gigant.com

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de agressieve verkoop- en incassopraktijk van Kabel-gigant.com. Dit bedrijf stuurt consumenten ongevraagd een pakketje met earpods of USB-kabels toe met het verzoek hiervoor te betalen.

Volgens de ACM worden consumenten vervolgens met betalingsherinneringen en aanmaningen onder druk gezet te betalen, hoewel zij nooit iets hebben besteld. Consumenten die ongevraagd iets toegestuurd krijgen, hoeven daar niet voor te betalen. Zij hoeven het product dat zij ontvingen ook niet terug te sturen. De ACM waarschuwt voor de praktijken van dit bedrijf.

Het bedrijf achter Kabel-gigant.com is hetzelfde bedrijf dat eerder verzorgingsproducten onder de naam Perfectionbody ongevraagd toezond en waarvoor de ACM ook waarschuwde.

Edwin van Houten, directeur Consumenten van de ACM: „Wij waarschuwen consumenten voor de praktijken van Kabel-gigant. Consumenten onder druk zetten om te betalen voor iets dat ze ongevraagd toegestuurd krijgen, is een agressieve en misleidende verkooppraktijk. Wij roepen consumenten uitdrukkelijk op niet te betalen.”

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van het Ombudsteam? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.