Nico Koolen is chef tussen zijn jongens in de wasstraat

Nico Koolen.

Nico Koolen.© foto kees de boer

Kees de Boer
Velserbroek

De ene na de andere auto rolt door de vijftig meter lange wasstraat van Bob Autowas. Nico Koolen van de vestiging heeft een drukke dag.

Nico is chef en vanuit zijn kantoortje ziet hij hoe een gestage stroom klanten zijn wasbedrijf in Velserbroek wordt ingetrokken, nadat ze een programma hebben gekocht. Voor de buitenkant en, voor wie dat wil, ook de binnenkant.

Op de lopende band binnen staan continu vijf tot acht auto’s, wat betekent dat je als klant nooit lang buiten hoeft te wachten. Het betekent ook dat de medewerkers hard moeten buffelen; ze hebben per auto acht minuten de tijd om die bij een binnenreiniging weer spic en span te maken.

Nico zelf is vandaag om half zeven begonnen, met het schoonmaken van de wasstraatgoot. Het is het begin van een lange werkdag. Toch vliegt de tijd als het druk is, zegt hij.

,,Wanneer er een handje tekort is, help ik zelf ook mee. Het is leuk werk, vooral omdat het zo divers is. Als de klanten het naar hun zin hebben, en wij ook, dan is een dag zo om.”

Of er weleens klachten zijn?

,,Een enkele keer. Dat er een buitenspiegel is gesneuveld of een ruitenwisser gebroken. Dat moet je dan in redelijkheid beoordelen. Als het gegrond is, compenseren we. Het gebeurt ook wel dat er nog wat vogelpoep is achtergebleven. Dan mag je nog een keer kosteloos door de wasstraat. Je moet hier happy de deur uitgaan.”

Dat geldt ook voor de medewerkers. ,,Mijn deur staat altijd open. Ook als je een keer door omstandigheden niet zo goed in je vel zit. Soms moet je een beetje psycholoog zijn. Of een beetje pappa. Er is bijvoorbeeld een medewerker die alles rapporteert wat hij gedaan heeft. Dat hoeft helemaal niet, maar als hij zich daar goed bij voelt, vind ik het prima.”

Baas tussen zijn jongens dus. Lacht: ,,Ik word ook wel opa genoemd. Of kale. Zolang het met respect gebeurt, doe ik daar niet moeilijk over.”

Ook wat te vertellen?

Kees de Boer is nieuwsgierig naar uw verhaal. Dagelijks zwerft hij door Velsen maar u mag hem ook tippen: kees.de.boer@mediahuis.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.