Geen modder meer aan de voeten. Parkeerplaats bij Duin en Kruidberg in Santpoort-Noord krijgt opknapbeurt

De parkeerplaats bij Duin en Kruidberg.

De parkeerplaats bij Duin en Kruidberg.© Natuurmonumenten

Bas Brouwer
Santpoort-Noord

Natuurmonumenten legt nieuwe verharding aan op de parkeerplaats bij ingang Duin en Kruidberg in Santpoort-Noord. De parkeerplaats is daardoor tenminste een maand lang afgesloten.

De werkzaamheden beginnen op maandag 17 januari en zullen ongeveer een maand in beslag nemen, maar dit is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Het terrein is gedurende die tijd afgesloten zodat het werk zo snel mogelijk kan worden verricht.

Op de rijweg bij Duin en Kruidberg komen klinkers en de parkeerplaats wordt voorzien van grasbetontegels met een afwateringssysteem. De vele kuilen en modderpaadjes op de parkeerplaats zijn daarna verleden tijd, zodat de wandelschoenen mooi schoon kunnen blijven.

Alternatief

Degene die graag komen wandelen of hardlopen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland, kunnen hun auto parkeren bij de ingang van Midden-Herenduin. Deze ligt even verderop aan de Duin en Kruidbergerweg, tegenover Lijn5. Er starten daar twee routes. De gele route is twee en een halve kilometer en de rode is een kilometer langer.

Bij de ingang van de Heerenduinen in IJmuiden is de groene route van vier en een halve kilometer.

De echte fanaten kunnen vanzelfsprekend een groter rondje lopen. Bij de ingang van Duin en Kruidberg bevinden zich de zwarte route van acht kilometer en de blauwe route van tien kilometer. Deze zijn te lopen tijdens de werkzaamheden aan het parkeerterrein. De auto kan worden geparkeerd bij station Santpoort-Noord.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.