Protestactie in Zandvoort: terrassen open en You’ll never walk alone

De Haltestraat in Zandvoort.© Cyclomedia

Van onze verslaggever
Zandvoort

De Zandvoortse ondernemers organiseren zaterdag een eendaagse protestactie tegen het uitblijven van versoepelingen voor de horeca en de culturele sector.

Zandvoortse horecaondernemers openen van 13 tot 17 uur hun terrassen, veilig en met 1,5 meter afstand, voor take away. Er is geen bediening, maar er is wel ruimte om op het terras plaats te nemen met een takeaway. Er wordt geen alcohol geschonken.

De horecaondernemers openen de middag door gezamenlijk en om 13 uur precies het nummer ‘You'll never walk alone’ af te spelen. Het nummer zal op alle Zandvoortse terrassen goed te horen zijn. Ook in de winkels wordt het nummer luid afgespeeld.

De actie is georganiseerd vanuit de ondernemerskoepel Ondernemers Belangen Zandvoort (OBZ). ’De protestactie is in goed overleg met de gemeente Zandvoort georganiseerd. Gemeente Zandvoort heeft begrip voor de protestactie en voor de ondernemers’, staat in een vrijdagavond verspreid persbericht.

Burgemeester David Moolenburgh steunde donderdag de oproep van gemeenten om meer mogelijkheden voor de horeca.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.