Triple Threat dingt mee naar Appeltje van Oranje. Haarlemse groep is een van de elf genomineerde organisaties in Noord-Holland

Jongelui spelen tafelvoetbal bij de opening van het lifestyle center in Parkwijk.

Jongelui spelen tafelvoetbal bij de opening van het lifestyle center in Parkwijk.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Jaap Timmers
Haarlem

De Haarlemse organisatie Triple Threat, die jonge mensen uit achterstandswijken bij de hand neemt, maakt kans op een Appeltje van Oranje. De groep is met tien andere, soortgelijke initiatieven in Noord-Holland genomineerd.

De prijs bestaat uit 25.000 euro en een bronzen beeld, gemaakt door prinses Beatrix. Met het appeltje vraagt het Oranje Fonds aandacht voor vrijwilligersorganisaties. Thema is dit jaar kansengelijkheid voor álle jongeren.

Dat is precies wat de teams van Triple Threat doen in Schalkwijk en Parkwijk. Ze organiseren sportieve, culturele en lifestyle-evenementen voor 16- tot 21-jarigen. De groepen werken vanuit Life Style-centers en communiceren met duizenden jongeren via Instagram, Facebook en LinkedIn. „Wij zien wat jongeren nodig hebben en wat ze missen.”

Community-leider Shadde Fessaha, die enkele weken terug in het Haarlem College de zwarte gestalte in de lokale Squid Games speelde, is blij met de nominatie. „Het is eervol dat we zijn voorgedragen. Dat laat zien dat we bezig zijn met iets goeds.”

„We proberen nu veel mensen te bereiken die op ons kunnen stemmen”, zegt hij. Dit kan nog tot en met vrijdag 21 januari. „We hebben in 2021 zo’n 83-duizend jonge mensen bereikt met onze activiteiten. Die kwamen naar de Life Style Centers, deden mee met sportactiviteiten, huiswerkbegeleiding en andere werkzaamheden op scholen en daarbuiten.”

Triple Threat staat vooralsnog in de middenmoot bij de appeltjesverkiezing. „Op dit moment hebben we 310 stemmen. Mochten we doorgaan, dan is de volgende stap een nationale pitchdag op 27 januari.”

De appeltjes worden in mei of juni uitgereikt door koning Willem-Alexander. Bij de organisatieteams van Triple Threat zijn tientallen jongeren betrokken en honderden vrijwilligers. Okrah Donkor gaf in 2009 de aanzet tot Triple Threat.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.