Met supportersicoon Marja Korbee eindelijk weer op de tribune, boekt Telstar zijn eerste overwinning in bijna drie maanden: 2-1 tegen MVV

Özgür Aktas kopt met zijn achterhoofd de© foto united photos / Rob van Wieringen

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Met supportersicoon Marja Korbee voor het eerst sinds haar zware herseninfarct weer op de tribune, heeft Telstar zijn eerste competitiezege sinds 18 oktober geboekt. MVV werd met 2-1 verslagen.

Marja Korbee, ook wel Miss Telstar genoemd, geldt als een icoon van de club. Ze is al decennialang in verschillende functies vrijwillig actief geweest voor Telstar. Na haar herseninfarct leek de kans op herstel klein, maar inmiddels gaat het goed genoeg met haar om de wedstrijd van haar geliefde club te bezoeken.

Zo zag zij ’haar’ Telstar na tien wedstrijden eindelijk weer winnen. Het was pas de tweede thuisoverwinning van het seizoen.

Goed was de wedstrijd niet, leuk om naar te kijken wel. Zeker in de eerste helft spatten de vonken er vanaf. Van warmdraaien of inkomen was vrijdag geen sprake. Vanaf de eerste minuut was het actie: schietkans MVV, tegenaanval Telstar, goede redding keeper MVV op schot van Telstar en - hup - aan de andere kant weer een kans.

MVV kon er met zijn snelle aanvallers gevaarlijk uitkomen maar gaf achterin veel weg. Door slecht wegwerken van de bal door de verdediging van de club uit het diepe zuiden, kreeg Ozan Kökcü na acht minuten spelen de bal. Zijn dribbel richting de zestien was schitterend. Hij behield het overzicht en gaf een mooi steekballetje op Glynor Plet die rustig afmaakte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kort na zijn eerste goal, kreeg Plet wederom een enorme kans. Dit keer stuitte hij op doelman Romain Matthys. Vervolgens kreeg MVV een aantal goede kansen. Een compleet vrijgelaten Mart Remans had de bal voor het inkoppen, maar zag zijn inzet voorlangs gaan.

Bij het lezen van de opstelling zal menig Telstarsupporter verbaasd zijn geweest. Geen Anthony Berenstein, geen Yassine Zakir. Vaste basisspelers die een week eerder in Volendam een prima pot speelden en niet geblesseerd waren. Jonker koos in plaats van zijn vaste krachten voor Jip Molenaar links achterin en Rashaan Fernandes aan de rechterflank. Cas Dijkstra vulde zijn plek in op het middenveld.

De oefenmeester hoopte MVV te pakken via de standaardsituaties en in die strategie pasten Molenaar en Dijkstra beter. Telstar sloeg inderdaad toe uit een standaardsituatie. Özgür Aktas kopte raak uit een corner van Tom Overtoom.

In de tweede helft waren de beste mogelijkheden voor Telstar. waar de goed spelende Kökcü en Sven van Doorm dichtbij een goal waren. Diep in blessuretijd leek het nog spannend te worden toen Clint Essers MVV op 1-2 kopte. Telstar hield het hoofd koel en sleepte de overwinning binnen.

Telstar-MVV 2-1

8. Plet 1-0, 24. Aktas 2-0, 90+2. Esser 2-1

Telstar Koeman; Fernandes, Tugarinov (61. Zakir), Aktas, Molenaar, Wolters (61. Vandermeulen); Dijkstra (75. Van Velzen), Kökcü, Overtoom (83. Akoy); Van Doorm, Plet (83. Smit)

MVV Matthys; Zeegers, Essers, Waem, Keulen (46. Kastrati); Souren, Dzepar, Van Bommel (46. Delferriere); Blummel (65. Alberg), Ntelo (75. Mami), Remans

Meer nieuws uit Telstar