Definitieve streep door De Vrienden van Amstel Live 2022

ANP Producties | Bron: ANP
Amsterdam

De concertreeks De Vrienden van Amstel Live 2022 gaat definitief niet door. Vrijdag werd tijdens de coronapersconferentie aangekondigd dat de evenementen- en cultuursector voorlopig nog niet open mogen. "We voelen ons verdoofd", aldus organisator Machiel Hofman van Tribe Company tegen het ANP. "Je ziet en voelt het aankomen, maar toch ben ik enorm boos."

De organisatoren hadden al wel het podium opgebouwd en de repetities gedaan voor het geval dat de concertreeks zaterdag toch van start zou mogen gaan. Dat is dus niet het geval.

Op 25 januari wordt opnieuw gekeken naar de huidige coronamaatregelen. De Vrienden van Amstel Live zou officieel tot en met 28 januari duren. "We kunnen dit niet voor een, twee of drie avonden gaan organiseren, als straks alles weer open zou mogen vanaf de 25e. Daar is het allemaal te groot voor", zegt Hofman.

Volgens hem smacht de evenementensector naar meer duidelijkheid. "Wij hebben echt behoefte aan een weg richting de uitgang en die komt er steeds niet", aldus Hofman. "Er moet een langetermijnplan komen, iets voor twee, drie, vier maanden."

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.