Liedje van de Lezer: Beds are burning van Midnight Oil

In de rubriek Liedje van de Lezer geeft Vrij Weekendmagazine elke week het woord aan een lezer over een liedje waaraan hij of zij een bijzondere herinnering heeft. Alle liedjes worden opgenomen in de Vrij Lezersspeellijst op Spotify. Deze keer Tonny Drost uit Haarlem over ’Beds are burning’ van Midnight Oil.

„We schrijven 2008. Ja, alweer een hele tijd terug. Ik was in Tunesië in het plaatsje Monastir. Ik was daar heerlijk aan het wandelen toen ik opeens een vreselijke trek kreeg in uiensoep. Ik ben sowieso al een vreselijke liefhebster van bijna alle soepen! Ik was al een aantal eettentjes af geweest, maar nee geen uiensoep. Moest er nog eentje vragen, maar ’was tegen beter weten in’, dacht ik. Maar wat schetste mijn verbazing, het antwoord was ja! Een heel oude man in een krijtstreeppantalon, die ook van de bediening was, stond mij te woord. ’Gaat u lekker zitten, als de soep warm is breng ik het u.’ Prima, ik wacht geduldig, zei ik. Op de achtergrond speelde muziek. Op een gegeven moment viel het mij op dat het liedje wel erg vaak voorbij kwam. Ik ging goed luisteren en ja hoor, zal het je nog sterker vertellen, er was maar EEN liedje! Ineens schoot ik in de lach. Ondertussen werd mijn uiensoep gebracht, die bijzonder lekker was. Onder het ’genot’ van Midnight Oil: ’Beds are burning’, dit was het nummer wat ik tig keer gehoord had. Nog vaak hoor ik het liedje op de radio voorbij komen. Steeds gaan mijn gedachten dan terug naar de uiensoep met de stokoude bediende met de krijtstreeppantalon.”

Welk liedje draag jij met je mee? Mail met een beschrijving van maximaal 150 woorden naar vrij@mediahuis.nl (o.v.v. Liedje van de Lezer)

Luister hier naar de playlist met Liedjes van de Lezers

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.