Bouw van vernieuwd pannenkoekenrestaurant in Cruquius begonnen, startsein voor de vernieuwing van recreatiegebied De Groene Weelde

Impressie van het nieuwe restaurant.© Eigen beeld

Van onze verslaggever
Cruquius

De bouw van het nieuwe, duurzame Pannenkoeken Paviljoen in Cruquius is begonnen. De nieuwbouw vervangt het bestaande restaurant, dat tijdens de bouw gewoon open zal blijven. De opening van het nieuwe paviljoen staat gepland voor najaar 2022.

Het nieuwe pannenkoekenrestaurant is de eerste stap in de vernieuwing van recreatiegebied De Groene Weelde, dat ligt tussen Hoofddorp, Cruquius en Vijfhuizen. Dit gebied moet de komende jaren ontwikkeld worden tot een ’aantrekkelijk, groen en levendig startpunt waar je als bezoeker wordt uitgenodigd om op ontdekkingstocht te gaan in Spaarnwoude Park’, schrijft eigenaar Recreatieschap Spaarnwoude.

Ook de komst van een groot verwarmd winterterras achter het restaurant is nieuw. Initiatiefnemers zijn Sander Teeuwen en Yvonne Joosten. Ze proberen zo duurzaam mogelijk te bouwen door onder andere veel hout te gebruiken en een warmtepomp te installeren. Het huidige restaurant blijft open tot de opening van het nieuwe paviljoen dit najaar, mits de coronamaatregelen dit toelaten.

Vernieuwingen die in De Groene Weelde worden doorgevoerd zijn onder andere: een verbeterde entree vanaf de Kruisweg (N201)/Spieringweg, de uitbreiding van de parkeerplaats, het aanleggen van een natuurspeelplaats en de aanleg van een hondentrimveld. Ook krijgen de wandelpaden van en naar de parkeerplaats een opknapbeurt en kunnen ruiters hun paard straks buiten bevestigen als zij komen eten in het pannenkoekenrestaurant.

(Tekst gaat door onder de foto)

Huidige entree De Groene Weelde.© Mediahuis

Ook wordt de natuur in het park verbeterd. Er komen ecotrappen voor amfibieën en eenden bij de watergangen, bloemrijke bermen en een vleermuizenhotel. De haalbaarheid van een faunapassage - een ecoduct - voor kleine zoogdieren onder de N201 wordt onderzocht.

De verbetering van De Groene Weelde is een van de projecten uit het Programma Spaarnwoude Park 2040. De aanleiding voor dit programma is de groei van steden rondom het recreatiegebied. Actuele thema’s zoals de energietransitie, streekgerichte en natuurinclusieve landbouw en een groeiende behoefte aan ontspanning in het groen spelen hierin een belangrijke rol. De steeds veranderende behoeften van de recreant vragen om een dynamisch en ondernemend recreatieschap.

Meer informatie hierover op: www.spaarnwoude.nl/spaarnwoude-park

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.