Na sterk optreden bij PSV wil Telstar dat zondag herhalen tegen Jong Ajax. En nu wel winnen

Velsen-Zuid

Na het goede optreden van Telstar in de KNVB Beker tegen PSV, wil het deze lijn tegen Jong Ajax zondag doorzetten. En dit keer wel winnen.

Telstar verloor in het Philips Stadion met 2-1 van de koploper maar maakte veel indruk door op voorsprong te komen en dapper weerstand te bieden. ,,We hebben complimenten gekregen van heel voetbalminnend Nederland”, vertelt trainer Andries Jonker. ,,Dat is fijn maar zelf ben ik wel benieuwd wat er gebeurd was als we 2-0 of 2-1 voor waren gekomen. Daar hebben we de kansen voor gehad.”

Tijd om uitgebreid na te beschouwen is er niet want zondag komt Jong Ajax op bezoek op Sportpark Schoonenberg. In de heenwedstrijd verloor Telstar kansloos met 3-0 van de jonge Amsterdammers. De Braziliaan Giovanni viel toen in voor Jong Ajax, sinds deze week wordt hij door Telstar gehuurd van de landskampioen. Andries Jonker verwacht een aantrekkelijke wedstrijd. ,,In Amsterdam hadden we het erg lastig. Ajax speelde bij vlagen ontzettend sterk. Wij kwam tot een aantal speldenprikjes. We zijn inmiddels verder en willen de stijgende lijn van de afgelopen weken graag voortzetten. Het is altijd weer afwachten met welke namen Jong Ajax het veld betreedt, maar wie er ook op het veld staat, Ajax zal met dezelfde intenties spelen als in november.”

Omdat er slechts twee dagen zitten tussen beide wedstrijden, probeert Jonker zijn spelers tijdens de twee tussenliggende trainingen niet te veel te belasten. ,,We zijn niet helemaal ongeschonden uit de strijd gekomen. Niet alle jongens die hebben gespeeld, zullen negentig minuten kunnen spelen zondag.”

Tom Overtoom en Randy Wolters ontbraken in Eindhoven door lichte kwetsuren. Zij zullen ook tegen Jong Ajax niet beschikbaar zijn. De al langer uitgeschakelde Anwar Bensabouh, Delvechio Blackson, Niels van Wetten, Marouan el Ouardani, Yaël Liesdek en Anthony Berenstein zijn tevens niet beschikbaar.

Meer nieuws uit Telstar