VS sturen militaire hulp naar Oekraïne

ANP Producties | Bron: ANP
Kiev

Een Amerikaans vrachtvliegtuig met militaire goederen is in de nacht van vrijdag op zaterdag geland op het vliegveld van Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. De Amerikaanse ambassade in Oekraïne twitterde dat in opdracht van president Joe Biden ongeveer 90 ton "aan dodelijke hulp is verstuurd", waaronder munitie voor degenen die vanuit de frontlinies Oekraïne verdedigen.

De ambassade stelde dat met de zending wordt aangetoond dat de Amerikanen "Oekraïne willen helpen bij het versterken van zijn defensie tegen de groeiende Russische agressie".

De spanningen tussen Rusland en de Verenigde Staten en andere westerse landen zijn hoog opgelopen door het conflict in Oekraïne. Sinds 2014 woedt er een burgeroorlog in het oosten van het land. Rusland is sinds eind vorig jaar bezig om veel troepen dicht bij de Oekraïense grens te plaatsen. De NAVO-landen vrezen een Russische inval. De afgelopen tijd hebben meerdere westerse leiders steun uitgesproken aan Oekraïne en het Kremlin gewaarschuwd voor de gevolgen van een inval.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.