Tientallen mensen aangehouden bij Philips-stadion rond PSV - Ajax

ANP Producties | Bron: ANP
Eindhoven

De politie heeft vlak voor de aftrap van de voetbalwedstrijd PSV - Ajax 38 mensen aangehouden in de buurt van het Philips-stadion in Eindhoven. Dat bevestigt een woordvoerster van de politie na een bericht van De Telegraaf. De personen waren aanwezig in het gebied rondom het stadion, wat helemaal is afgesloten voor publiek door de politie. De groep werd verzocht om te vertrekken, toen de politie hen later in hetzelfde gebied weer aantrof zijn ze aangehouden.

Een klein deel van de groep was ook vuurwerk aan het afsteken, of had dat in bezit. Volgens de politiewoordvoerster is het "aannemelijk" dat het gaat om voetbalsupporters. Of het gaat om supporters van PSV of Ajax is niet bekend.

De wedstrijd wordt, vanwege de coronamaatregelen, gespeeld zonder publiek. Een klein jaar geleden was dat ook het geval. In februari eindigde de ontmoeting tussen PSV en Ajax in 1-1. Supporters konden toen wel in de buurt van het stadion komen. Ajax-speler Dusan Tadic, die in blessuretijd de 1-1 maakte en ruzie kreeg met toenmalig PSV'er Denzel Dumfries, werd bij het naar de bus lopen bekogeld.

PSV en de gemeente Eindhoven willen dat soort taferelen nu voorkomen. De zijstraten rondom het stadion staan geblokkeerd met politiebusjes, zodat supporters op afstand blijven. Mensen die wel in het stadion moeten zijn, moeten zich legitimeren

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.