Telstar doorstaat storm van Jong Ajax en wint voor tweede keer op rij

Velsen-Zuid

Telstar heeft een knappe zege geboekt op Jong Ajax in eigen huis. Rein Smit tekende voor de enige goal.

Jong Ajax begon ijzersterk aan de wedstrijd. De Velsenaren, wellicht nog wat vermoeid van de indrukwekkende maar zware bekerwedstrijd tegen PSV, werden aan alle kanten voorbij gelopen. Jong Ajax was feller en wist steeds de vrije man te vinden.

Het mocht van geluk spreken dat het na twintig minuten niet al twee of drie doelpunten om de oren had gekregen. Kristian Hlynsson liet na om in kansrijke positie raak te schieten.

Het beste tegengif tegen ploegen als Jong Ajax is volgens Jonker dat je zelf de bal moet hebben, zodat de tegenstander hem niet heeft. Dat kreeg Telstar pas na een halfuur voor elkaar. Het betaalde zich wel meteen uit.

Cas Dijkstra schoot op de vuisten van Ajax-doelman Calvin Raatsie, waarna Rein Smit afmaakte. Daarna bleven de kansen komen voor Telstar. Ajax-huurling Giovanni stuurde Smit diep met een prachtig steekballetje. Smit kwam dit keer niet voorbij Raatsie.

In de tweede helft ging Jong Ajax meer drukken. Het leverde aantal kansen op, waarvan wederom de grootste voor Kristian Hlynsson. Doordat er meer ruimte ontstond kreeg ook Telstar een aantal goede kansen. Onder meer Gyliano van Velzen, Glynor Plet en Stanley Akoy waren in de buurt.

Het is de tweede zege van Telstar op rij in de Keuken Kampioen Divisie. Vorige week won het van MVV met 2-1.

Lees ook: Een kwartier lang werd Telstar overhoop gespeeld door Jong Ajax. Daarna draaide het de rollen om en won het. ’Je moet elkaar constant sturen’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen