Zes dagen in Heemskerk met negen films; 41ste editie van evenement bij Podium Laurentz

Mads Mikkelsen (r) in ’Riders of justice’.

Mads Mikkelsen (r) in ’Riders of justice’.© Foto Henrik Ohsten

ton de lange
Heemskerk

De 41ste editie van de Heemskerkse Filmdagen begint op 28 januari bij Podium Laurentz. Het evenement duurt zes dagen en vertoont negen films, te beginnen met de Deense topper ’Riders of Justice’. Daarin is Mads Mikkelsen te zien, bekend als de slechterik Le Chiffre in de James Bond-klassieker ’Casino Royale’ (2006).

Een ander hoogtepunt in het programma is ‘The Man Who Sold His Skin’, te zien op 29 januari. Een provocerende kunstenaar biedt de jonge Syriër Sam een kans naar Europa te reizen. In ruil daarvoor verkoopt Sam hem zijn huid – en ongewild ook zijn vrijheid.

Naast deze internationale successen is er ook een viertal Nederlandstalige films geselecteerd, waaronder twee jeugdfilms: ‘Mijn vader is een saucisse’ en ‘Captain Nova’. Voor volwassenen zijn de Nederlandse Oscarinzending ‘Do not Hesitate’ en viervoudig Gouden Kalfwinnaar ‘De Veroordeling’ te zien.

(Tekst gaat door onder de foto)

Benedict Cumberbatch (l) in ’Power of the dog’.

Benedict Cumberbatch (l) in ’Power of the dog’.© Foto Kirsty Griffin/Netflix

De Filmdagen besluiten op 2 februari met ‘Power of the Dog’, de nieuwste film van Jane Campion gesitueerd in de ruwe wereld van cowboys in het hart van de Verenigde Staten. In de hoofdrollen schitteren onder andere Benedict Cumberbatch en Kirsten Dunst.

Vanwege de anderhalve meter afstand is er een maximum van slechts dertig bezoekers per film. Om die reden zijn er extra voorstellingen, aangegeven op decirkelheemskerk.nl. De Filmdagen worden omlijst door posters gemaakt door kunstenaar Gerard Strik. Hij ontwierp ook het affiche voor deze editie.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.