Liedje van de Lezer: ’Ruby Tuesday’ van The Rolling Stones

In de rubriek Liedje van de Lezer geeft Vrij Weekendmagazine elke week het woord aan een lezer over een liedje waaraan hij of zij een bijzondere herinnering heeft. Alle liedjes worden opgenomen in de Vrij Lezersspeellijst op Spotify. Deze keer Carla Luiten Mozes uit Landsmeer over ’Ruby Tuesday’ van The Rolling Stones.

„1976. Een voetbalvriend van mijn man, toen nog vriend, woont in Amsterdam en krijgt een huis in ons dorp Landsmeer aangeboden. Of wij interesse hebben om het huis in Amsterdam over te nemen. Wij woonden nog thuis, dus maakten een afspraak om bij een biertje op een gezellige zaterdagavond het een en ander door te nemen. We zetten een muziekje aan en zo kwam ’Ruby Tuesday’ langs. Ja, toen nog een elpee. Deze muziek sprak de beide mannen wel aan. Op donderdagavond diezelfde week moest ik voor mijn man een overschrijving regelen van de ene voetbalclub naar de andere. Ik kwam in de voetbalkantine en merkte dat er geen vrolijke stemming heerste. Ik dacht nog: zeker een wedstrijd verloren. Ik vertelde dit aan mijn man die ziek was en niet gespeeld had. Later op de avond werd ons verteld dat de voetbalvriend tijdens de wedstrijd overleden was aan een hartstilstand. Een week later stonden wij op de begrafenis en werd ’Ruby Tuesday’ gedraaid. Dit nummer blijft ons altijd aan voetbalvriend Ben van de Burg herinneren.”

Welk liedje draag jij met je mee? Mail met een beschrijving van maximaal 150 woorden naar vrij@mediahuis.nl (o.v.v. Liedje van de Lezer)

Luister hier naar de playlist Liedje van de Lezer

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.