Siciliaanse brandweer redt verdwaalde Nederlander van de Etna

ANP Producties | Bron: ANP
Amsterdam

Een groep van vier toeristen, onder wie een Nederlander, is vrijdag op de flanken van de Etna gered na urenlang te zijn verdwaald. Volgens vrijwilligers van een brandweerkorps uit het nabijgelegen bergdorp Maletto was de groep tijdens een excursie naar een grot de weg kwijtgeraakt door de slechte weersomstandigheden.

Vermoedelijk waren de toeristen door alle sneeuw het pad van en naar de Grotta del Gelo, Italiaans voor IJsgrot, kwijtgeraakt. Nadat de groep had besloten rechtsomkeert te maken raakten ze verdwaald. De groep vond vervolgens onderdak in een berghut. Daar warmden ze zich op bij een vuurtje en belden ze het noodnummer 112.

Na de noodoproep om 18.15 uur duurde het tot ongeveer 21.30 uur voordat brandweerlieden arriveerden bij het viertal, waar ook een Amerikaanse, Tunesische en Pool deel van uitmaakte. In totaal drie brandweerteams gingen op zoek naar de toeristen, die zelf geen idee hadden waar ze precies waren. Deels te voet, deels met terreinwagens zijn ze uiteindelijk naar een nabijgelegen parkeerplaats gebracht. Daar zijn ze overgedragen aan medische hulpdiensten, maar volgens de brandweer van Maletto maakten de vier toeristen het goed.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.