Reddingsoperatie Marokkaans jongetje Rayan vordert heel langzaam

ANP Producties | Bron: ANP
Rabat

De reddingswerkers die zich een weg banen naar het Marokkaanse jongetje Rayan, dat al ruim vier dagen op 32 meter diepte in een put zit opgesloten, vorderen maar heel langzaam. Het gaat centimeter voor centimeter, nu uiterst voorzichtig wordt geprobeerd een horizontale verbindingsgang te graven. Het gaat waarschijnlijk nog wel verscheidene uren duren, zei een meehelpende ingenieur zaterdagavond tegen de publieke zender 2M.

Rayan viel dinsdagmiddag per ongeluk in de droge put in de buurt van zijn huis in het dorp Bab Berred, ongeveer 150 kilometer ten noorden van de stad Fez.

Naar schatting moeten nog 80 centimeter stenen en zand worden verwijderd om bij de 5-jarige jongen te kunnen komen. Dat gebeurt met de hand om instortingsgevaar en grondverschuivingen te voorkomen. Het plaatsen van betonnen stutten helpt daarbij. Bij de ingang van de tunnel staat een groep brandweerlieden met medische apparatuur klaar om actie te komen. Ook zijn een ambulance en een helikopter ter plekke, evenals de ouders van het kind.

Op beelden van een inspectiecamera leek Rayan, op de rug gezien, op zijn zij te liggen. Operatieleider Abdelhadi Tamrani zei zaterdag dat het "onmogelijk is om met zekerheid te zeggen dat hij leeft".

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.