Barbra Streisand houdt situatie rondom Spotify in de gaten

ANP Producties | Bron: ANP
Los Angeles

Barbra Streisand houdt de situatie rondom Spotify in de gaten en zal op basis daarvan "zelf haar keuze maken". Dat deelt de Amerikaanse zangeres via haar Twitteraccount. Hiermee reageert de artiest op eerdere geruchten dat zij haar muziek van het platform zou halen en daarmee Neil Young achterna zou gaan.

Eerder deed iemand zich als Streisand voor op sociale media, begint de 'echte' Streisand haar verhaal, en deelde het bericht over "de Spotify-situatie". Hoewel de artiest haar muziek (nog) niet laat verwijderen, zegt Streisand dat zij "klapt voor de artiesten die dit hebben gedaan vanwege de uitlatingen van Joe Rogan".

Neil Young besloot eerder zijn muziek van het platform te laten halen vanwege de podcast van Joe Rogan, waarin desinformatie over het coronavirus zou worden verspreid. Verscheidene artiesten volgden zijn voorbeeld, waaronder Joni Mitchell, David Crosby en Stephen Stills.

Streisand sluit haar bericht af met de mededeling dat sociale media een plek zijn geworden voor "desinformatie" en een bedreiging vormen voor de democratie.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.