Marokkaanse jongetje na vier dagen in put niet meer in leven

ANP Producties | Bron: ANP
Tamorot

De Marokkaanse kleuter Rayan Oram is niet meer in leven. Hij viel dinsdagmiddag in een droge put en kwam vast te zitten op ongeveer 32 meter diepte. Het 5-jarige jongetje kon zaterdagavond na een grote reddingsoperatie naar boven worden gehaald maar bleek overleden.

De reddingsactie, op verscheidene tv-kanalen live uitgezonden, duurde dagen omdat de schacht te smal was om iemand te laten afdalen. Daarom moesten de hulpverleners een enorm gat graven naast de put en vervolgens, zeer voorzichtig en grotendeels met de hand, een horizontale tunnel maken om het kind uit zijn benarde positie te kunnen bevrijden. Ze kwamen uiteindelijk te laat.

Het jonge slachtoffer kon na zijn dramatische val in de buurt van zijn huis in het dorp Bab Berred wel worden voorzien van water en zuurstof. Het is onduidelijk of en hoe lang hij daarvan gebruik heeft kunnen maken. Heel het land, ook het koningshuis en de regering, leefden mee. Koning Mohammed VI heeft volgens een woordvoerder de ouders van Rayan zaterdagavond telefonisch meteen zijn medeleven betuigd nadat het tragische nieuws bekend was geworden.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.