Telegraph: prins Andrew wordt in maart in Londen gehoord

ANP Producties | Bron: ANP
New York

Prins Andrew wordt volgende maand onder ede gehoord in de misbruikzaak die tegen hem loopt. Op 10 maart zal hij door de advocaten van het vermeende slachtoffer Virginia Giuffre worden ondervraagd, schrijft de Britse krant The Telegraph op basis van bronnen. Dat zal op een "neutrale locatie" in Londen gebeuren.

In oktober werd al duidelijk dat Andrew een verklaring moet afleggen. De rechtbank in New York, waar de civiele zaak loopt, verklaarde toen dat dat voor 14 juli moet gebeuren.

De advocaten van Giuffre vliegen speciaal over vanuit Amerika. Naast Andrew zijn ook Robert Olney, een oud-assistent van de prins, en Shukri Walker opgeroepen. De vrouw zou Andrew hebben gezien in de nachtclub op de avond dat hij seks zou hebben gehad met de minderjarige Giuffre.

Epstein

De hertog van York, die vorige maand al zijn militaire titels en koninklijke onderscheidingen inleverde, wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van Virginia Giuffre. Dat zou zo'n twintig jaar geleden zijn gebeurd toen ze nog minderjarig was.

Giuffre zou een van de slachtoffers zijn van de inmiddels overleden zakenman Jeffrey Epstein, die destijds bevriend was met de prins. Ze verklaarde eerder dat Epstein haar feitelijk had uitgeleend aan Andrew. De tweede zoon van koningin Elizabeth heeft alle aantijgingen tot dusver ontkend. Hij is ook strafrechtelijk niet aangeklaagd.

De zaak wordt eind dit jaar inhoudelijk behandeld. Het proces vindt waarschijnlijk plaats tussen september en december, meldde de rechtbank in New York eerder.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.