NOS en IOC hadden miscommunicatie over China-incident

ANP Producties | Bron: ANP
Hilversum

De NOS en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) hebben contact gehad over het incident met correspondent Sjoerd den Daas, die vrijdag live in het NOS Journaal uit beeld werd gesleept door een Chinese beveiliger. Hoofdredacteur Marcel Gelauff heeft een gesprek gehad met het hoofd Corporate Communications van het IOC, Christian Klaue. De zaak is daarmee afgedaan, laat een woordvoerder van de NOS weten.

"De gezamenlijke conclusie was dat het wegtrekken van China-correspondent Sjoerd den Daas tijdens een live-uitzending van het NOS Journaal een vervelend incident was en dat de communicatie daarna tussen NOS en IOC het gevolg was van een misverstand", aldus de woordvoerder. "Daarmee is voor de NOS en het IOC de zaak afgedaan. Zand erover."

Afgelopen weekeinde ontstond verwarring toen het IOC aangaf twee keer met de NOS te hebben gesproken over het incident. De omroep stelde vervolgens dat dat niet klopte en meldde zondag dat het zelf contact zou opnemen met het IOC.

Den Daas deed vrijdag vanuit Beijing verslag van de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen. Hij was voordat hij uit beeld werd getrokken ook al op een andere plek "weggezet". De verslaggever kon later in de uitzending zijn verhaal vervolgen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.