’Muziek op schoot’ en ’Ontdek muziek’ bij Muziekvereniging Soli

Workshop muziek op schoot.© Foto archief

Van onze verslaggever
Driehuis

Voor kinderen is dansen en zingen een uiting van levensvreugde. Door met het kind een lied te zingen, te dansen of muziek te maken blijft de levensvreugde in stand, aldus Muziekvereniging Soli.

Op dinsdagochtend 1 maart begint een nieuwe groep ’Muziek op schoot’ (1 tot 4 jaar), onder leiding van een gediplomeerde docente. Ook op vrijdagochtend 4 maart start een nieuwe groep. De cursus bestaat uit acht lessen.

Naast zingen en dansen worden veel nieuwe liedjes bijgeleerd en hebben ouders, opa’s en oma’s contact met andere ouders, opa’s en oma’s en kinderen. Er wordt gewerkt aan taalontwikkeling het gehoor, de fijne- en grove motoriek, spel en samenwerking. Maar het belangrijkste is volgens Soli het lijntje, dat tussen ouders, opa of oma en het kind ontstaat tijdens het zingen.

Spel

In de groep van 1 tot 4 jaar worden liedjes aangeboden die aansluiten bij de fysieke en cognitieve ontwikkeling van een kind. Er wordt met materialen gewerkt als ballen, doeken, lintjes, blokken, schoenen en hoeden. Bij deze materialen zijn de liedjes gericht op spel. Verder zijn er liedjes zonder materialen, bijvoorbeeld het vliegtuiglied, danslied, vingerspelletjes. Ook leren ze liedjes waarbij het draait om beweging. Bijvoorbeeld kruipen en lopen, tanden poetsen en voeten vegen. Aan het eind van elke les wordt er gespeeld op eenvoudige muziekinstrumenten.

Dinsdagochtend 1-8-15-22-29 maart en 5-12-19 april. Tijd 10.30-11.30 uur. Vrijdagochtend 4-11-18-25 maart en 1-8-15-22 april. Tijd 10.45-11.45 uur.

Ontdek muziek

De lessen Ontdek muziek zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot 6 jaar. In deze cursus komen allerlei soorten muziek aan bod uit verre en nabije landen en van alle tijden. De kinderen zingen liedjes, luisteren naar muziek en leren de basisprincipes van de muziek kennen. Ook maken ze een begin met noten lezen, tonen zingen en spelen ze op instrumenten als boomwhackers, klokkenspelen, kleine ritme-instrumenten, piano en blokfluit.

Bij voldoende deelname start de cursus, die bestaat uit acht lessen, op woensdag 2 maart van 14.30 tot 15.15 uur.

Voor meer informatie en opgeven via opleidingen@soli.nl. De lessen worden gegeven in het Soli Muziekcentrum in de corona-proof grote zaal van het muziekcentrum Soli aan het Kerkpad 83 in Santpoort Noord.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.