Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap zoekt projectzangers voor Goud van Oud

Niels Geusebroek repeteert met koor Zang en Vriendschap vlak voor een optreden bij Giel Beelen op3FM.© Archieffoto Mediahuis

Van de redactie
Haarlem

Mannenkoor Zang en Vriendschap is een begrip in Harlem. Het koor - dat het predicaat ’koninklijk’ mag voeren - zoekt projectzangers die mee willen doen aan het Goud van Oud-concert op 8 mei in de Philharmonie.

„Het concept projectzangers bij Zang en Vriendschap is zeer succesvol gebleken”, vertelt Bert Koopman, voorzitter van het Haarlemse mannenkoor. „De eerste keer was met het Operaconcert, daarna is dit concept weer beproeft met Tania Kross en Niels Geusebroek en later met de uitvoering van Popclassics in Patronaat. Zingen in een project is voor de zangers een te overziene periode en je kunt kijken of het iets voor je is. Aardig wat zangers zijn zelfs na die concerten bij ons blijven zingen.”

Wekelijks repeteert het koor op maandagavond vanaf 20.00 uur de nummers in het eigen gebouw aan de Jansstraat in de Haarlemse binnenstad. Maandagavond 14 februari wordt een open repetitie gehouden. Dan kunnen potentiële zangers luisteren en ook meezingen. De nummers die gezongen worden zijn divers: klassiek, populair, opera. Projectzangers wordt het makkelijk gemaakt, want niet alle nummers hoeven te worden meegezongen. Zangervaring is niet noodzakelijk, maar wel een pré. Deelnamekosten zijn 50 euro.

Voor meer informatie over het project Goud van Oud of om aan te melden, mail naar het secretariaat: info@zangenvriendschap.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.