The Hague String Trio speelt in de Engelmunduskerk in Velsen-Zuid

The Hague String Trio© Foto pr

Van onze verslaggever
Velsen-Zuid

De organisatie van het zondagmiddagprogramma in de Engelmunduskerk in Velsen-Zuid zet de deuren weer openen. Een strijktrio The Hague String Trio bijt het spits af.

Marco Bresser van de organisatie: ,,In dit vierde seizoen hebben we een gevarieerd programma samengesteld: concerten, lezingen, toneel en andere vormen van kleinkunst, op zondagmiddag van 15 tot 17 uur. Wij willen veel mensen laten genieten van bijzondere momenten in onze mooie, eeuwenoude kerk.’’

The Hague String Trio werd in 2006 opgericht door Justyna Briefjes, Julia Dinerstein en Miriam Kirby. ,,Justyna en Miriam maken deel uit van het Residentie Orkest in Den Haag. Julia is een vooraanstaand altviooldocente aan verschillende conservatoria. Na jaren van studie en optreden in vele landen, waaronder Rusland, Mexico, Noorwegen, Engeland, Duitsland en Nederland, zijn ze uiteindelijk in Den Haag neergestreken. Zij kwamen bij elkaar om hun liefde voor de kamermuziek te delen en vormden een ensemble. Het trio verkent graag het uitgebreide strijktriorepertoire, van de geliefde meesterwerken tot de minder bekende composities die zeker ook het beluisteren waard zijn.’’

Wereldpremières

Op 30 oktober 2021 kwam hun album ’Celebrating Women!’ uit. ,,Dat is een verzameling wereldpremières van strijktrio’s van vrouwelijke componisten uit de tweede helft van de 19e en eerste helft van de 20e eeuw. Met dit project brengt het trio hulde aan deze componisten, ook in de hoop zo hun namen en muziek meer bekendheid te geven en te vieren’’, aldus Bresser.

Op het programma in de Engelmunduskerk staan werken van Joseph Haydn, Emmy Frensel Wegener en Dame Ethel Smyth.Kaarten bestellen via engelmunduskerkoudvelsen.nl.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.