Sponsorloop basisscholen de Vuurtoren en De Klipper over de ’daily mile’-route

De opening van het schoolplein van de Klipper en de Vuurtoren in november 2021.© Archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters

Van onze verslaggever
IJmuiden

Onder meer om geld in te zamelen voor het schoolplein doen de leerlingen van de IJmuidense basisscholen de Vuurtoren en de Klipper mee aan een sponsorloop.

Op vrijdag 18 februari gaan kinderen van beide scholen onder begeleiding van buurtsportcoach Roos de Boer rondjes rennen in het parkje naast de school (Kanaaldijk/Kanaakstraat/Kerkstraat). In het park is een looproute uitgezet van 400 meter. Dit is de zogenoemde ’daily mile’-route. Daarbij proberen leerkrachten en kinderen een aantal keer per week 1,6 km te rennen of te wandelen.

De sponsorloop wordt ingezet om geld op te halen om het schoolplein van de scholen nog aantrekkelijker te maken om te bewegen. De Velsense wethouder Bram Diepstraten zal om twaalf uur de sponsorloop en ’daily mile’-route officieel openen. Hierna zullen de kinderen van beide basisscholen in verschillende tijdsblokken een rondjes rennen langs de de route.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.