Verstilde schoonheid in Galerie Bloemendaal

Oekraïense vrouw.© Werk van Olga Tolstova

Leontien van Engelen
Bloemendaal

Galerie Bloemendaal geeft vijf kunstenaars de kans hun uiteenlopende werk te tonen in de expositie Verstilde schoonheid.

De kunstenaars komen uit heel verschillende hoeken en windstreken. Ook in hun materiaalgebruik is er een wereld van verschil te zien. Maar wat hen aan elkaar verbindt, is de verstilling in hun werk.

Yvonne van den Elsen is architect en dat komt tot uiting in haar beeldend werk. OlgaTolstova komt uit Rusland, waar ze ook haar kunstopleiding heeft gedaan. Zij is portrettist.

Tilmann Meyer-Fajé maakt ruimtelijk werk, dat een afgeleide is van industriële constructies. Louis Blondiau is geboren in België, hij woonde de afgelopen vijftien jaar in Londen en verhuisde onlangs naar Nederland. Hij schildert grote monochrome landschapsschilderijen. Victorine Loomans tot slot maakt onder meer beelden en schilderijen.

Tijdens de opening op zaterdag 12 februari treedt de Oekraïense pianist Oleksandr Vladimirov (2000) op. Hij componeert en speelt zijn eigen pianocomposities en hedendaagse populaire muziek. Hij studeert economie aan de Universiteit van Amsterdam. Olga Tolstova schildert tijdens de opening live een portret van een model.

Galerie Bloemendaal, Bloemendaalseweg 46, Bloemendaal. Opening zaterdag 12 februari 13.00-17.00 uur. De expositie is van 12 februari tot 20 maart te bezoeken op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. www.galeriebloemendaal.nl

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.