Karin maakt nieuwe start in mooiere winkel: ’Nadat de Lange Nieuwstraat nieuw leven is ingeblazen, leefde bij mij de wens om daar naartoe te verhuizen’

Karin Lina.

Kees de Boer
IJmuiden

Karin Lina neemt even een kijkje bij haar nieuwe winkel aan de Lange Nieuwstraat. ’Boefjes Baby en Kidsstore’ gaat er komen binnenkort.

Nu zit ze met haar zaak nog op de hoek van de Kennemerlaan, waar ze zo’n vijf jaar baby- en kinderkleding heeft verkocht, vanaf 1 maart opent ze de deuren aan de Lange Nieuwstraat. Er hangt al een poster aan het raam aan de zijkant. ’Boefjes Baby en Kidsstore komt hier’, lezen voorbijgangers.

In haar huidige winkel is ze momenteel al gedeeltelijk aan het inpakken, zegt ze. „En ik houd er uitverkoop, anders moet je alles maar meenemen. Vijf artikelen gaan weg voor de prijs van twee.”

Ze vertelt dat ze de gelegenheid kreeg om dit te huren, en dat ze die met beide handen heeft aangegrepen. „Ik vind het wel een kans, zo’n mooie lichte ruimte. Je kunt hier van buiten heel goed zien wat we binnen verkopen.”

De winkelruimte blijft ongeveer gelijk, maar wat betreft de nieuwe plek ziet ze veel voordelen, zegt ze. „Het is een fijne locatie, zo net naast de Hema en vlakbij een grote parkeerplaats aan het Velserduinplein. Ik verwacht er ook een breder publiek aan te trekken, omdat het op een mooie winkelroute ligt. Aan de Kennemerlaan komen de mensen heel gericht voor iets binnen, ik reken in het nieuwe pand op meer toevallige klanten, mensen die even een cadeautje komen halen, bijvoorbeeld. Puur omdat ze er langs lopen.”

Hoe de zaken gaan momenteel?

Ze vertelt dat de tijdelijke gedwongen winkelsluitingen voor haar ’een spannende periode’ is geweest. „Nu gaat het weer beter gelukkig, de klanten weten me weer te vinden. Maar de lockdown was ook een periode waarin ik me afvroeg of er verandering nodig was. Ik vroeg me al een tijdje af of ik op de beste plek voor mijn winkel zat. En nu de Lange Nieuwstraat nieuw leven is ingeblazen, nu de straat een herinrichting heeft gehad, leefde bij mij de wens om daar naartoe te verhuizen. En dan komt zomaar dit pand op je pad. Ik ben heel blij dat het is gelukt. Merk ook dat ik er nieuwe energie van krijg. Ik heb echt zin in die nieuwe start.”

Ook wat te vertellen?

Kees de Boer is nieuwsgierig naar uw verhaal. Dagelijks zwerft hij door Velsen maar u mag hem ook tippen: kees.de.boer@mediahuis.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.