Accu e-bike gaat snel kapot; te snel vindt Cees van Barneveld uit Soest

Durk Geertsma

Accu’s en e-bikes: het is niet de eerste keer dat dit onderwerp langskomt op de ombudspagina. Het echtpaar Van Barneveld uit Soest ondervindt nogal problemen met relatief jonge accu’s.

Ze kopen allebei een Gazelle fiets met Shimanomotor en -accu. 500 Watt, dus ze kunnen er een aardig einde mee fietsen. Na bijna twee jaar gaat de accu van de fiets van mevrouw kapot en die kan onder garantie worden vervangen. De heer Van Barneveld heeft pech. Met 3700 kilometer op de teller gaat de accu van zijn fiets na drie en een half jaar kapot.

,,Ik lees dat een accu gemiddeld vijf tot acht jaar meegaat bij normaal gebruik. Dat is wat we doen. In de winter halen we de accu uit de fiets, zodat het niet te koud wordt. En we fietsen al sinds 2013 elektrisch en nooit eerder dit soort problemen gehad.’’

Omdat de fabrieksgarantie is verlopen moet Van Barneveld een nieuwe accu kopen. Hij doet dat onder protest. Via de dealer biedt de fabrikant korting aan.

Storing

Als wij Gazelle benaderen zegt een woordvoerder dat de serviceafhandeling via de dealer en de fabrikant loopt. Omdat bij Gazelle niet bekend is wat de oorzaak van de storing is geweest en wat het resultaat van de servicebesprekingen is geweest, wordt een coulance van 25 procent aangeboden oftewel 90 euro. Dat neemt Van Barneveld graag aan.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van het Ombudsteam? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.