Gewapende overvaller neemt personeelslid Beverwijks autobedrijf onder vuur: beschoten werknemer komt er met lichte verwondingen vanaf

Hollandia Automotive na de overval.© foto Michel van Bergen

Carlo Nijveen
Beverwijk

Een van de twee gewapende overvallers die donderdagavond bij Hollandia Automotive in Beverwijk binnenvielen, heeft gericht geschoten op een personeelslid van dat Beverwijkse autobedrijf. Dat laat de politie weten.

Lees ook: Schot gelost bij overval in Beverwijk

De werknemer kwam er met lichte verwondingen vanaf en hoefde niet voor behandeling naar een ziekenhuis. Een legertje politieagenten snelde na een alarmerende melding naar het bedrijf aan de Wijkermeerweg, maar de overvallers waren inmiddels op de vlucht geslagen. Een zoektocht in de omgeving leverde geen arrestaties op.

Bedreigd

Rechercheurs zijn dan ook nog druk doende met onderzoek naar de heftige overval. De daders kwamen rond kwart voor zes donderdagavond het autobedrijf binnen. Een van hen bedreigde het personeelslid met een vuurwapen en de overvallers eisten geld. Uiteindelijk werd de werknemer dus ook beschoten. Voor zover bekend zijn de ongewenste bezoekers er zonder buit vandoor gegaan. Zij namen de benen richting de Parallelweg.

De gezochte overvallers zijn tussen 1.70 en 1.85 meter lang en hebben beiden een tenger postuur. De mannen droegen allebei een mondkapje.

De politie hoopt in contact te komen met eventuele getuigen van de overval.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.