Handhavers maken einde aan feest in Patronaat in Haarlem

ANP Producties | Bron: ANP
Haarlem

Handhavers hebben zaterdagavond een einde gemaakt aan het feest in het Patronaat in Haarlem. Om 22.45 uur sommeerden boa's de club om te stoppen met de optredens, zegt directeur Jolanda Beyer. "We hebben gevraagd of we nog even door konden gaan, maar dat was geen optie."

Daarop ging ze het podium op en vroeg het publiek om de club te verlaten. Volgens Beyer verloopt dat rustig. Boa's bleven wel in de buurt om te kijken of iedereen ook echt de club verliet.

Het Patronaat hing een boete van 50.000 euro boven het hoofd als de club geen gehoor zou geven aan het bevel te stoppen met het feest. Beyer zegt blij te zijn dat het Patronaat ruim anderhalf uur open is geweest. "Daar ben ik de burgemeester een beetje dankbaar voor."

Het Patronaat deed met het feest van zaterdagavond mee aan de protestactie De Nacht staat op. De actie werd vorige week aangekondigd door brancheorganisatie Nachtbelang en het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC). De initiatiefnemers zeggen het zat te zijn dat bij de plannen van het kabinet om de samenleving te heropenen niet aan het nachtleven wordt gedacht. In het hele land sloten zich clubs aan bij de actie.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.