Nog geen 180 coronapatiënten op ic's, laagste aantal in maanden

ANP Producties | Bron: ANP
Zeist

Het aantal coronapatiënten op de intensive cares van Nederlandse ziekenhuizen is zaterdag met 13 gedaald tot 176. Dat is het laagste aantal sinds 22 oktober, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

In totaal liggen er nu nog 1471 mensen met corona in de ziekenhuizen. Dat zijn er 69 minder dan vrijdag. Op de verpleegafdelingen daalde dit aantal met 56 tot 1295.

Afgelopen 24 uur werden 195 nieuwe coronapatiënten binnengebracht op de verpleegafdelingen, op de ic's ging het om 13 nieuwe opnames. Dat zijn er bij elkaar 11 minder dan vrijdag.

Een belangrijk deel van de opgenomen patiënten dat positief is getest op het coronavirus, is in de eerste plaats vanwege een andere oorzaak opgenomen. Dat kunnen bijvoorbeeld mensen zijn die in het ziekenhuis komen met buikklachten, hartproblemen of na een ongeluk. Na het doen van een coronatest blijkt dat ze toevallig positief zijn. Het LCPS maakt geen onderscheid in de dagelijkse ziekenhuiscijfers tussen patiënten die mét of dóór corona zijn opgenomen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.