Nachtclubs openen deuren uit protest tegen coronamaatregelen

ANP Producties | Bron: ANP
Amsterdam

Nachthoreca in heel Nederland doet mee aan 'De Nacht staat op', waarbij ze hun deuren openen uit protest tegen de coronamaatregelen. Amsterdamse nachtclubs die meedoen aan de actie riskeren een boete van 4500 euro. Ook andere gemeenten, zoals Utrecht, Haarlem en Maastricht, hebben laten weten te gaan handhaven.

De actie werd vorige week aangekondigd door brancheorganisatie Nachtbelang en het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC). De initiatiefnemers zeggen het zat te zijn dat bij de plannen van het kabinet om de samenleving te heropenen niet aan het nachtleven wordt gedacht. In het hele land sloten zich clubs aan bij de actie.

Tegelijkertijd heeft de politie aangekondigd niet op te treden tijdens de actie van de nachthoreca. De politiebonden ACP, ANPV, Equipe en NPB hebben hun leden daartoe opgeroepen om op deze manier een betere cao af te dwingen. Vervolgens zeiden de boabonden dat het niet veilig is om boa's te laten handhaven zonder steun van de politie. Voorzitter van het veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls vindt echter dat boa's gewoon hun werk moeten doen.

De horeca mag nu nog tot 22.00 uur open zijn. De verwachting is dat komende dinsdag nieuwe versoepelingen worden aangekondigd.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.