Premier Johnson gaat vragenlijst politie over partygate invullen

ANP Producties | Bron: ANP
Londen

De Britse premier Boris Johnson heeft een vragenlijst van de politie van Londen ontvangen en gaat die zoals gevraagd invullen, heeft zijn woordvoerder gezegd. De politie van Londen kondigde deze week al aan dat vijftig mensen die aanwezig waren bij borrels en andere bijeenkomsten van regeringsmedewerkers zo’n lijst gemaild zouden krijgen.

Johnson en de andere mensen die een rol spelen in ‘partygate’ krijgen zeven dagen de tijd om de vragen te beantwoorden. De conservatieve regeringsleider staat al tijden onder druk vanwege de borrels in tijden van lockdown. De oppositie en een deel van zijn eigen Tory-partij vindt dat hij terug moet treden.

Topambtenaar Sue Gray heeft in een rapport al stevige kritiek geuit, maar kon vanwege het politieonderzoek geen persoonlijke details over de bijeenkomsten delen. Wel had ze het over excessief drankgebruik. De politie heeft twaalf bijeenkomsten op het oog waar mogelijk coronaregels zijn overtreden. Johnson heeft steeds beweerd dat het werkbijeenkomsten waren en de regels zijn nageleefd.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.