Politie stopt Frans protestkonvooi van 500 voertuigen

ANP Producties | Bron: ANP
Parijs

De Franse politie heeft een stoet van zo'n 500 voertuigen tegengehouden die in een zogenoemd vrijheidskonvooi op weg was naar Parijs. De stoet was de Franse hoofdstad tot op minder dan 100 kilometer genaderd. De politie deelde 150 bekeuringen uit.

Sinds woensdag rijden tegenstanders van de coronamaatregelen in trucks maar ook in andere voertuigen in optochten uit verschillende richtingen naar de hoofdstad. Naast onvrede over de coronamaatregelen zijn de stijging van de energieprijzen en die van het levensonderhoud in het algemeen bronnen van onvrede bij de actievoerders.

Parijs zet dit weekend zeker 7200 agenten met onder meer pantserwagens in om te voorkomen dat het protest het verkeer zal ontregelen. Er zijn strenge sancties aangekondigd zoals hoge boetes, celstraffen en jarenlange intrekking van het rijbewijs.

De konvooien, die uit verschillende richtingen naar Parijs zouden trekken, zijn als truckersprotest naar Canadees voorbeeld van start gegaan, maar er rijden ook onder meer personenauto's, campers en motoren mee. Het is nog onduidelijk of alle deelnemers zaterdag de regio Parijs inrijden, waar de konvooien elkaar dan willen treffen op de ringweg A86.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.