Moskou: Russen verjagen Amerikaanse nucleaire onderzeeër

ANP Producties | Bron: ANP
Moskou

Terwijl de spanningen tussen de Verenigde Staten en Rusland al fors zijn gestegen door de Oekraïnecrisis, meldt Rusland dat het een Amerikaanse duikboot uit Russische wateren heeft verjaagd. De Amerikanen noemen het onzin.

Een Russisch marineschip, een jager, verdreef in de Stille Oceaan een nucleaire onderzeeër van de Amerikaanse Virginia-klasse toen de duikboot in de buurt van de Koerilen-eilanden was, aldus het Russische ministerie van Defensie. De Russen hadden de Amerikanen bevolen naar de oppervlakte te komen. Toen die dat weigerden, werden "middelen" gebruikt om de duikboot te dwingen "de Russische territoriale wateren op volle snelheid te verlaten." De Russen zijn in de buurt bezig met een oefening. Na het incident riep het ministerie de Amerikaanse militaire attaché in Moskou op het matje.

Maar volgens de Amerikaanse strijdkrachten "klopt er niets van de Russische beweringen". Een woordvoerder wilde niets zeggen over de precieze locatie van de Amerikaanse onderzeeërs, behalve dat die veilig in internationale wateren zouden opereren.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.