Nieuwe audiotour in Zee- en Havenmuseum ingesproken door lokale coryfeeën

Doe een fotospeurtocht in het Zee- en Havenmuseum.

Doe een fotospeurtocht in het Zee- en Havenmuseum.© Foto Nico Vermeer

Van onze verslaggever
IJmuiden

Tijdens de voorjaarsvakantie, van 19 tot en met 27 februari, is het Zee- en Havenmuseum alle middagen geopend van 13 tot 17 uur, behalve op maandag.

Ouders of grootouders kunnen met kinderen een speurtocht lopen of een escapespel doen in het museum. Ook is het mogelijk een nieuwe audiotour te doen.

Brigitte Kaandorp, Jack Spijkerman, Hans Klok, Olga Commandeur, Pieter de Waard en Cor Oudendijk zijn te horen met een memorabel scheepsverhaal of de historie van het graven van het Noordzeekanaal. Alle verhalen zijn te beluisteren met een smartphone met oordopjes (ook verkrijgbaar bij de receptie).

Naast de grote vaste collectie zijn er twee tijdelijke exposities ’125 jaar papier maken in Velsen’ en ’IJmuiden van badplaats tot cruiseport’. De industriezaal is vernieuwd en laat met een film de ontwikkeling zien van de industrie in en rondom het Noordzeekanaal. In de filmzaal draaien de hele middag themafilms.

Op zaterdagmiddag 26 februari draaien in de motorenhal de oude (scheeps)motoren. De museumkaart is geldig. Reserveren wordt aanbevolen en kan via de website zeehavenmuseum.nl. Op de website staan alle actuele bezoekregels en verdere informatie. Adres: Havenkade 55 te IJmuiden.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.