BudgetEnergie stopt ongewild energiecontract Louis Baesjou

© Illustratie Pixabay/Mediahuis

Durk Geertsma

Louis Baesjou uit Haarlem wordt in december klant bij BudgetEnergie, terwijl hij in augustus net een contract met Greenchoice had afgesloten. Hoe kan dat en hoe komt hij er vanaf? We helpen hem.

Baesjou kiest voor het gemak en laat zijn energiecontract uitzoeken door kostenservice.nl. Dat bedrijf zoekt een geschikte leverancier en regelt de overstap. Hun filosofie: elk jaar overstappen levert veel voordeel op. Zo komt Baesjou terecht bij BudgetEnergie. Het contract loopt tot augustus 2021. Hij krijgt daarna het voorstel om over te stappen naar Innova, maar daar gaat hij niet in mee. Baesjou regelt zelf dat hij vanaf augustus teruggaat naar Greenchoice, waar hij eerder ook klant was.

En dan gebeurt er iets geks: In december komt er een welkomstmail van BudgetEnergie. Fijn dat u weer klant bij ons bent! Dat moet een aanmelding via Kostenservcie.nl zijn, want zelf heeft hij uiteraard niks gedaan. Baesjou meldt bij de tussenpersoon dat hij dat niet wil, maar dat had hij rechtstreeks bij BudgetEnergie moeten doen. De veertien dagen bedenktijd verstrijken en dan zit hij aan het contract vast.

We springen in de bres en melden BudgetEnergie dat er voor het afsluiten van een contract een actieve instemming vereist is. De woordvoerder van de Consumentenbond bevestigt dit. In zijn ogen kan Baesjou op basis van wetartikel 6:230v BW het contract ontbinden. We vragen dat aan BudgetEnergie en die laten Baesjou gaan als klant. Hij zit weer bij Greenchoice. Hij is er heel blij mee.

Overigens is het wel mogelijk dat een derde, zoals Kostenservice.nl, iemand aanmeldt voor een contract. ,,,Mits gevolmachtigd’’, zegt de woordvoerster van BudgetEnergie.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van het Ombudsteam? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.