Personeel Beter Horen Heerhugowaard in de rol van verplegers

Ombudsteam

Arme Jan van Schagen. Hij is drager van een gehoorapparaat en had onlangs een afspraak bij Beter Horen bij hem in Heerhugowaard. Dat ging niet als voorzien...

,,Ik was op de fiets op tijd vertrokken en kon nog eerst een boodschap doen op de weekmarkt. Vanaf het Raadhuisplein ging ik binnendoor richting Beter Horen. Onverwachts ging ik in een bocht onderuit vanwege de plaatselijke gladheid, en beschadigde mijn boven- en onderlip en mijn wang, tot bloedens toe. Gelukkig had ik niets gebroken maar wat te doen, het zag er niet uit?! Toch maar doorgegaan naar de afspraak en daar werd ik met zorg behandeld aan mijn verwondingen en de geplande afspraak kon doorgaan. Ik vond het klasse van het personeel van Beter Horen, vandaar dit duimpje.

Gré Berkhout uit Wormer beveelt ons Fiets.com in Wormerveer aan. Zij en haar man kochten daar januari 2020 beiden een nieuwe e-bike. Haar fiets had vorig jaar al een nieuw tandwiel nodig en onlangs bracht zij hem met dezelfde klacht opnieuw voor reparatie, terwijl ook haar display was uitgevallen. Toen ze hem kwam ophalen zat er een nieuwe display op en de ketting was gespannen en gesmeerd. ,,Gelukkig niet weer een nieuw tandwiel. De twee jaar garantie was al overschreden. Tot mijn verbazing hoefde ik niets te betalen. De nieuwe display van 199 euro kreeg ik uit coulance en arbeidsloon en spannen en smeren van de ketting ad 45 euro waren service. Vandaar dat ik over Fiets.com kan zeggen: Klasse.”

Uw compliment?

Heeft u ook een compliment? Geef het ons door en vergeet niet uw woonplaats erbij te vermelden!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.