Veel test- en prikstraten komende dagen dicht vanwege stormen

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Veel teststraten en vaccinatielocaties gaan de komende dagen dicht vanwege de storm Eunice. Die trekt van vrijdagmiddag tot zaterdagochtend over Nederland. Aan de kust worden windstoten tot 130 kilometer per uur verwacht. Het KNMI waarschuwt daarvoor en heeft code oranje afgegeven. Meerdere locaties waren al dicht vanwege de storm Dudley donderdag.

De GGD in Kennemerland houdt de grote vaccinatielocatie bij Schiphol vrijdag de hele dag dicht. De andere prikplaatsen en de teststraten in de regio sluiten om 12.30 uur. Vanwege de verwachte windvlagen is het "niet verantwoord om de locaties open te houden", laat de regionale gezondheidsdienst weten.

Ook de GGD Amsterdam laat weten de test- en vaccinatielocaties vrijdagmiddag te sluiten "voor de veiligheid van de bezoekers en de medewerkers". Alle vaste testlocaties in de regio Amsterdam sluiten om 13.00 uur, de testunits in Amsterdam-Noord, Amstelveen en Uithoorn sluiten al om 12.00 uur. De afspraken die stonden voor vrijdagmiddag worden verzet naar vrijdagochtend of een andere dag.

Hollands Midden

In de regio Hollands Midden gaan de test- en vaccinatielocaties in Leiden, Gouda, Alphen aan den Rijn, Lisse, Bergambacht, Nieuwveen en Nieuwerkerk aan den IJssel vrijdag om 13.00 uur dicht. In Leiden en Waddinxveen worden dan bovendien geen HPV-prikken gegeven.

De testlocatie in De Meern en de vaccinatielocatie in Soest blijven vrijdag de hele dag dicht. De testlocatie in de Jaarbeurs in Utrecht en de testplekken in Amersfoort, Veenendaal en Woerden zijn alleen vrijdagochtend open. Dat geldt ook voor alle testlocaties in de regio Haaglanden.

Eerder dicht

In Drenthe sluiten alle test- en vaccinatielocaties hun deuren vrijdag om 15.00 uur. "Onze locaties zijn allemaal in een pand (niet een tent), dus goed bestand tegen de storm. Maar bij zo’n zware storm kan toch schade of gevaar ontstaan voor onze bezoekers of medewerkers. Bijvoorbeeld door omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen", aldus de Drentse GGD.

In de regio Brabant-Zuidoost gaan de testlocaties in Eindhoven en Eersel eerder dicht. De testlocatie in Helmond blijft wel open. In Gelderland-Zuid gaan de test- en vaccinatielocaties ook eerder dicht.

Eerder was al bekendgemaakt dat de vaccinatielocaties in Almere, Apeldoorn, Dordrecht, Alkmaar, Purmerend, Gorinchem, Puttershoek, Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht en Middenmeer dicht blijven vanwege de storm. Dat geldt ook voor de teststraten in Almere, Apeldoorn, Zaandam, Emmeloord, Gorinchem, Bergen op Zoom, Raamsdonksveer, Krommenie en Mijnsheerenland.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.