Weer minder coronapatiënten in ziekenhuizen

ANP Producties | Bron: ANP
Zeist

Het aantal patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen is donderdag opnieuw gedaald, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In totaal liggen er nu nog 1588 coronapatiënten, 62 minder dan woensdag.

Op de intensive cares daalde het aantal Covidpatiënten met 5 tot 168. De laatste keer dat dit aantal minder dan 170 bedroeg was 21 oktober. Op de verpleegafdelingen liggen nu 1420 coronapatiënten, 58 minder dan de voorgaande dag.

In de afgelopen 24 uur werden er 167 nieuwe coronapatiënten binnengebracht op de verpleegafdelingen. Op de ic's ging het om 10 nieuwe opnames. Bij elkaar zijn dat er 14 minder dan woensdag.

Patiënten die om een andere reden worden opgenomen dan corona, maar wel toevallig positief testen op het virus, tellen ook mee in de dagelijkse ziekenhuiscijfers. Het LCPS maakt met zijn rapportage geen onderscheid in patiënten die mét of dóór corona zijn opgenomen. RIVM-directeur Jaap van Dissel zei woensdag dat momenteel 80 procent in het ziekenhuis ligt vanwege corona. Het overige deel is om een andere reden in het ziekenhuis, maar heeft dus toevallig ook corona onder de leden.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.