Leerlingen Felisenum krijgen ’stormvrij’, andere Velsense scholen beraden zich nog

Lege fietsenstalling bij gymnasium Felisenum.© Archieffoto Ron Pichel

Koen van Eijk
Velsen

IJsvrij is vervangen door stormvrij. Door storm Eunice heeft de leiding van gymnasium Felisenum besloten de leerlingen vrijdag na twaalf uur ’s middags naar huis te sturen. Dat laat rector Marcel Kemper weten.

Weerstations melden dat Eunice een maatje groter zal zijn dan storm Dudley van donderdag. Windkracht 10, zelfs windkracht 11 is mogelijk in de kuststreek. Windstoten tot 130 kilometer per uur zijn mogelijk.

De andere Velsense middelbare scholen beraden zich nog, aldus rector Alexander Volmer van het Ichthus Lyceum. ,,Vrijdagochtend om negen uur overleggen de Velsense rectoren en bepalen afhankelijk van de laatste ontwikkelingen hoe we gezamenlijk met de stormsituatie omgaan. Naar verwachting zullen we sowieso iets moeten regelen voor leerlingen die afhankelijk zijn van de pont of trein. Precieze afspraken maken we dan bekend.’’

Aan de noordkant van het kanaal zijn het Jac. P. Thijsse College en het Bonhoeffercollege in Castricum gesloten, maar dat is vanwege een studiedag. De scholen van het Kennemer College in Beverwijk n Heemskerk (beroeps, mavo en havo-vwo) stoppen vanwege de storm om 12.30 uur.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.