Beachvolleybalsters Keizer beëindigt loopbaan

Sanne Keizer in actie tijdens de Olympische Spelen in 2020.© Foto AP

ANP
HAARLEM

De Haarlemse Sanne Keizer stopt met professioneel beachvolleybal net als haar teamgenoot Madelein Meppelink. Dat heeft volleybalbond Nevobo laten weten over het duo dat afgelopen zomer nog deelnam aan de Olympische Spelen van Tokio. Keizer en Meppelink werden ieder twee keer Europees kampioen en wonnen daarnaast nog veel andere internationale wedstrijden.

„Ik ben enorm trots op mijn topsportcarrière, die twintig jaar heeft geduurd”, zegt Keizer. „Het is mooi geweest, en nu is het tijd om nog meer aandacht aan mijn gezin te schenken en om nieuwe doelen te stellen. Het EK-goud in 2018 was voor mij het mooiste moment. Mijn kinderen waren bij de finale en dat was een droom. Ik kon aan ze laten zien wat het kan opleveren als je je hart volgt.”

Meppelink zegt: „Ik heb besloten dat het echt klaar is, en ik denk dat ik terug mag kijken op heel veel moois. Ik ben na de Olympische Spelen van 2008 begonnen met voltijd trainen bij Beachvolleybal Team Nederland en ik heb sindsdien vele hoogtepunten beleefd. Nu is het tijd om mij te richten op alle moois buiten de topsport. Ik ga mijn master management aan de Erasmus Universiteit afmaken, en zal mij daarnaast blijven inzetten voor de sport.”.

Lees ook: Sanne Keizer pakt alles aan wat op haar pad komt. Dus kan ze als moeder van een tweeling ook gewoon Europees kampioen beachvolleybal worden [video]

Lees ook: Haarlemse vlag wappert op Olympische Spelen. Beachvolleybalster Sanne Keizer neemt hem mee

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen