Franse oud-medewerker Jeffrey Epstein dood aangetroffen in cel

ANP Producties | Bron: ANP
Parijs

De Fransman Jean-Luc Brunel, een oud-werknemer van de overleden Amerikaanse veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein, is dood aangetroffen in zijn Parijse cel. Dat meldt Le Parisien. De 70-plusser werd volgens de krant zaterdagochtend vroeg gevonden. Hij zou zichzelf opgehangen hebben in zijn cel.

Brunel werd onder meer beschuldigd van het werven van jonge meisjes voor Epstein. Zelf ontkende hij die aantijgingen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de doodsoorzaak van Brunel. De steenrijke Epstein pleegde in 2019 zelfmoord in zijn cel. De miljardair was kort voor zijn dood opgepakt op verdenking van grootschalige kindermisbruik en kinderhandel.

Brunel werd in 2020 op luchthaven Charles de Gaulle in Parijs opgepakt. Naar verluidt stond hij toen op het punt het vliegtuig naar Senegal te nemen. Vorig jaar juni werd de Fransman ook in beschuldiging gesteld voor verkrachting van een minderjarige.

Parijs

Een van de vrouwen die Brunel beschuldigen van seksueel misbruik is de Nederlandse Thysia Huisman. Het voormalige Nederlandse model zegt dat ze werd gedrogeerd en verkracht door Brunel in een appartement in Parijs in de vroege jaren 90 en heeft het voorval ook beschreven in een boek.

Huisman laat op Instagram weten "geschokt, boos, teleurgesteld en sprakeloos" te zijn en vraagt zich af of het daadwerkelijk zelfmoord was. "En voor mij persoonlijk voelt het teleurstellend. Ik heb jaren gevochten en ik stelde mij voor dat ik het kon afsluiten wanneer Brunel terecht zou staan. Dit is een totaal ander einde zonder echte gerechtigheid voor zijn slachtoffers."

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.