Opnieuw minder nieuwe coronagevallen gemeld bij RIVM

ANP Producties | Bron: ANP
Bilthoven

Het aantal nieuwe coronagevallen neemt verder af. Tussen vrijdag- en zaterdagochtend zijn er bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 33.629 nieuwe besmettingen binnengekomen. Vrijdag kwamen er nog ruim 49.000 nieuwe besmettingen bij en donderdag ging het om ruim 56.000 nieuwe besmettingen in een etmaal.

Het RIVM is niet bereikbaar voor een toelichting. Onduidelijk is dan ook of de gevolgen van de stormen van de afgelopen dagen, waardoor testlocaties gesloten werden, effect hebben op de besmettingsaantallen.

Ook het zevendaags gemiddelde is opnieuw gedaald. Afgelopen zeven dagen werden er gemiddeld 53.103 nieuwe coronagevallen per dag bij het RIVM gemeld.

In de gemeente Utrecht kregen 1029 mensen het afgelopen etmaal te horen dat ze besmet zijn met het coronavirus. In Amsterdam kregen 1018 mensen een positieve uitslag, in Den Haag 697 en in Rotterdam 681.

Het RIVM meldt zaterdag tien nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden, want soms duurt het even voor een sterfgeval door corona is doorgegeven aan het instituut. Vrijdag meldde het RIVM nog 16 sterfgevallen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.