Ajax heeft aan doelpunt Timber voldoende in Tilburg

© ANP

ANP
Tilburg

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Willem II met heel veel moeite gewonnen. Jurriën Timber maakte in de 81e minuut het enige doelpunt (0-1), op aangeven van Antony.

Ajax had het vier dagen voor het uitduel met Benfica in de achtste finales van de Champions League lastig met de hardwerkende thuisploeg uit Tilburg. Een treffer van Dusan Tadic in de openingsfase van de tweede helft werd afgekeurd nadat de videoscheidsrechter had gezien dat Antony buitenspel stond toen de aanval werd opgezet.

Ajax verstevigde met de zege de koppositie van de Eredivisie. PSV, de nummer 2 van de ranglijst, begint zondag met een achterstand van 8 punten aan het thuisduel met sc Heerenveen.

Blessure Timber

Jurriën Timber raakte bij het maken van het winnende doelpunt geblesseerd aan zijn kuit. Hij kon zijn treffer niet vieren en moest met kramp van het veld. Toch verwacht hij woensdagavond te kunnen spelen tijdens het uitduel met Benfica in de achtste finales van de Champions League. „Ik kwam na dat doelpunt met mijn kuit in aanraking met de paal en toen schoot de kramp erin”, zei Timber op een persconferentie na de wedstrijd. „Maar het gaat wel prima weer gelukkig.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Ajax