Test- en vaccinatielocaties eerder dicht vanwege harde wind

ANP Producties | Bron: ANP
Almere

Veel test- en vaccinatielocaties hebben zondag hun deuren gesloten vanwege de verwachte harde wind en de nasleep van de storm Eunice. GGD Noord- en Oost-Nederland (GGD NOG) meldt dat de vaccinatielocatie in Harderwijk sinds 13.00 uur is gesloten.

"Door de storm die over ons land raasde ligt er nog te veel los materiaal, wat overlast veroorzaakt voor onze bezoekers", meldt GGD NOG. De GGD heeft contact opgenomen met de mensen die voor zondagmiddag een afspraak hadden om die te verplaatsen.

GGD Rotterdam-Rijnmond sloot om 14.00 uur de vaccinatielocaties SS Rotterdam en Albrandswaard. De overige locaties gingen om 15.30 uur dicht. Iedereen die een afspraak had staan voor zondagmiddag, wordt afgebeld, zegt de GGD. GGD Haaglanden sloot alle testlocaties om 15.00 uur.

Tent

In Almere ging de test- en vaccinatielocatie om 16.30 uur dicht. De locatie in Almere bevindt zich in een tent. Door eerder dicht te gaan, wil de GGD Flevoland de veiligheid van medewerkers en cliënten waarborgen. Bestaande afspraken voor de locatie Almere werden verplaatst naar een andere locatie of naar een andere dag. Naar verwachting zijn alle locaties in Flevoland maandag weer open.

GGD Amsterdam sloot de vaccinatie- en testlocatie in de RAI om 18.00 uur wegens het stormachtige weer. GGD Utrecht meldt zondagavond dat alle vaccinatielocaties die in de avond open zijn om 19.00 uur dicht gaan. Dit komt doordat het eerder hard gaat waaien dan verwacht, aldus de lokale GGD.

Zware windstoten

Eerder deze week waren veel test- en vaccinatielocaties in het hele land eerder of helemaal gesloten vanwege de stormen Dudley en Eunice.

Het KNMI waarschuwt zondag opnieuw voor zware windstoten in het hele land en heeft voor de westelijke kustprovincies code oranje afgegeven en het IJsselmeergebied. In de loop van de dag gaat het hier weer hard waaien met zware windstoten van 70 tot 90 kilometer per uur, in de avond enige tijd toenemend naar 90 tot 110 kilometer per uur. In de avond kunnen ook landinwaarts windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur voorkomen. Voor de oostelijke provincies heeft het KNMI daarom code geel afgegeven.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.